Cornish Rex

Cornish Rex on ilmestys. Tämän ainutlaatuisen ja viehättävän kissarodun tunnistaa helposti sen elegantista muodosta, suurista korvista, kiharasta turkista ja loikkivasta liikkeestä. Cornish Rexin viehättävyys ei kuitenkaan rajoitu sen ulkomuotoon, sillä sen leikkisä ja seurallinen luonne tekee siitä erityisen suositun lemmikin. Tässä artikkelissa tutustumme Cornish Rexin eri ominaisuuksiin, kuten luonteeseen, elinikään, sairauksiin, hoitoon, väreihin, hintaan, kokoon ja historiaan.

cornish rex

Luonne

Cornish Rex on erittäin aktiivinen, utelias ja leikkisä kissarotu. Ne ovat tunnettuja eläväisyydestään ja ne voivat olla hyvin kekseliäitä leikeissään. Nämä kissat rakastavat olla ihmisten seurassa ja ovat tunnettuja kyvystään luoda vahvoja siteitä omistajiinsa. Cornish Rexit nauttivat leikkimisestä ja oppimisesta, ja ne ovat erittäin älykkäitä, minkä ansiosta ne oppivat nopeasti uusia temppuja ja sääntöjä.

Vaikka Cornish Rexit ovat hyvin aktiivisia, ne ovat myös erittäin mukavuudenhaluisia ja rakastavat olla sylissä tai kietoutua pehmeään huopaan. Ne voivat olla myös hyvin puheliaita ja ilmaista tunteitaan monin eri tavoin.

Elinikä

Cornish Rexin keskimääräinen elinikä on noin 10-15 vuotta, mutta jotkut yksilöt voivat elää jopa 20 vuotta. Terveellinen ruokavalio, säännöllinen liikunta, hyvä hoito ja rakastava ympäristö voivat edistää kissan pitkää ja terveellistä elämää.

Sairaudet

Cornish Rexit ovat yleisesti ottaen terveitä kissoja, mutta niillä on taipumus tietyille perinnöllisille sairauksille. Yksi näistä on hypertrofinen kardiomyopatia (HCM), sydänsairaus, joka on yleinen monilla kissaroduilla. Myös patellaluksaatio, jossa polvilumpio siirtyy pois paikaltaan, on mahdollinen ongelma. Tämän vuoksi säännölliset eläinlääkärikäynnit ovat tärkeitä terveysongelmien varhaisessa havaitsemisessa.

Hoito

Cornish Rexin ainutlaatuinen, lyhyt ja kihara turkki ei irtoa paljon, mutta se vaatii säännöllistä hoitoa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Koska näillä kissoilla ei ole paljon ulompaa karvaa suojanaan, ne voivat olla herkempiä kylmälle kuin muut rodut, joten niiden lämpötilaa on tärkeä seurata.

cornish rex rotu

Värit

Cornish Rexit ovat saatavilla monissa eri väreissä ja kuvioissa. Ne voivat olla yksivärisiä, kaksivärisiä, tabby, colorpoint tai jopa kolmevärisiä. Väreistä on saatavilla kaikkea valkoisesta mustaan, ja sinisen, suklaan, punaisen ja cremevärin sekä monien muiden väliltä.

Hinta

Cornish Rexin hinta voi vaihdella suuresti riippuen monista tekijöistä, kuten pennun vanhempien näyttelymenestyksestä, kasvattajan maineesta ja pennun väristä tai kuviosta. Keskimäärin Cornish Rex -pentu voi maksaa noin 800-1500 euroa. Hintaan sisältyy yleensä perusrokotukset, sirutus ja rekisteröinti.

Koko

Cornish Rex on keskikokoinen kissarotu. Urokset painavat keskimäärin 3,5-4,5 kg ja naaraat ovat hieman pienempiä, yleensä 2,5-3,5 kg. Cornish Rexit ovat tunnettuja pitkistä ja ohuista raajoistaan, pienestä päällisestä ja laajasta rinnasta.

Historia

Cornish Rexin historia alkaa vuonna 1950 Cornwallissa, Englannissa, kun maatilan kissalla syntyi pentu, jolla oli epätavallisen kihara turkki. Tämä pentu, nimeltään Kallibunker, oli Cornish Rex -rodun perustaja. Kallibunker risteytettiin äitinsä kanssa, ja näin syntyi kaksi kiharakarvaista pentua. Näistä kissoista jalostettiin edelleen Cornish Rex -rotu, jonka tunnemme tänä päivänä.

Tiivistelmä

Cornish Rex on erittäin aktiivinen ja seurallinen kissarotu, joka tunnetaan ainutlaatuisesta ulkonäöstään ja leikkisästä luonteestaan. Vaikka Cornish Rexit vaativat säännöllistä hoitoa ja seuraa, ne ovat palkitseva ja rakastettava lisä monenlaisiin koteihin. Niiden älykkyyden ja mukautumiskyvyn ansiosta ne sopivat hyvin monenlaisiin elinympäristöihin ja elämäntyyleihin. Vaikka Cornish Rex -pentujen hinta voi olla korkea, niiden ainutlaatuinen persoonallisuus ja loistava seura tekevät niistä erinomaisen valinnan monille kissanystäville.

Jaa tietoa

sUOSITUIMMAT KISSARODUT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Recent comments