Siperiankissa

Siperiankissa on kissarotu, joka kiehtoo omistajiaan kauniilla ulkonäöllään, vahvalla luonteellaan ja ainutlaatuisella historiallaan. Tämä alkuperäinen rotu on peräisin Siperian kylmistä ja karuista seuduista, mikä on vaikuttanut sen kehitykseen vahvana ja sopeutuvaisena kissana. Siperiankissan erottuvat piirteet, kuten tuuhea turkki, voimakas rakenne ja villimäinen ilme, tekevät siitä vaikuttavan ja hurmaavan kissarodun.

Tässä artikkelissa sukellamme syvemmälle Siperiankissan maailmaan ja tutustumme sen luonteeseen, elinikään, sairauksiin, hoitoon, väreihin, hintaan, kokoon, historiaan ja tarjoamme tiivistelmän tästä kauniista kissarodusta. Olitpa jo ylpeä Siperiankissan omistaja tai harkitset sen hankkimista, tämä artikkeli tarjoaa sinulle arvokasta tietoa tästä lumoavasta kissarodusta.

siperian kissa

Perustiedot

Elinikä11-18 vuotta
Pituus43-63 cm
Paino3,5-8 kg
AlkuperäVenäjä
HintaVaihteleva

Analyysi

Pyhä Birma:Arvio:
Naukuminen2/5
Älykkyys4/5
Leikkisyys5/5
Terveys4/5
Karvanlähtö4/5
Perherakkaus5/5
Lapsiystävällisyys5/5
Vieraanvaraisuus4/5
Hoidettavuus2/5
Lemmikkiystävällisyys4/5

Luonne

Siperiankissa on luonteeltaan erottuva ja moniulotteinen lemmikki, joka hurmaa omistajansa ainutlaatuisella persoonallisuudellaan. Tämän rodun kissat ovat tunnettuja vahvasta ja ystävällisestä luonteestaan, jotka tekevät niistä suosittuja lemmikkejä niin perheille kuin yksinäisillekin omistajille.

Yksi Siperiankissan merkittävimmistä piirteistä on sen älykkyys. Nämä kissat ovat älykkäitä ja uteliaita, ja ne nauttivat uusista haasteista ja aktiviteeteista. Ne ovat nopeita oppimaan erilaisia temppuja ja leikkejä, ja ne vaativat henkistä stimulaatiota voidakseen tuntea olonsa tyytyväiseksi. Siperiankissa on kuin pieni pähkinänkuoressa, joka tarvitsee jatkuvasti uusia ärsykkeitä pitääkseen mielensä virkeänä.

Sosiaalisuus on toinen merkittävä piirre Siperiankissan luonteessa. Nämä kissat ovat tunnettuja siitä, että ne muodostavat syviä siteitä omistajiinsa ja perheisiinsä. Ne ovat usein valmiita osallistumaan kodin tapahtumiin ja olemaan mukana siellä, missä ihmisetkin ovat. Siperiankissat ovat hellyyttäviä ja helliä, ja ne voivat tarjota paljon lohtua ja iloa omistajilleen.

Vaikka Siperiankissat ovat sosiaalisia, ne voivat myös olla hieman varautuneita vieraita kohtaan. Ne saattavat tarvita hetken aikaa lämmetäkseen uusille ihmisille, mutta kun ne ovat saaneet luottamuksen, ne voivat olla hyvin seurallisia ja leikkisiä. Tämä varovaisuus on osa niiden luonnollista vaistoa ja auttaa niitä tunnistamaan turvalliset tilanteet.

Siperiankissat ovat myös tunnettuja äärimmäisen vahvasta terveydestään. Ne ovat kestäviä ja sairastavat harvoin vakavia sairauksia. Tämä tekee niistä ihanteellisia kumppaneita pitkäaikaiseen lemmikinhoidon iloon.

Kaiken kaikkiaan Siperiankissan luonne yhdistää älykkyyden, ystävällisyyden ja omistautuneisuuden, mikä tekee siitä viehättävän ja rakastettavan lemmikin monille kissanomistajille ympäri maailmaa.

Elinikä

Siperiankissa on yleisesti terve rotu ja voi elää pitkän ja onnellisen elämän. Niiden elinikä vaihtelee yleensä 12-16 vuoden välillä, mutta hyvin hoidettuina ne voivat elää jopa pidempäänkin. Säännölliset eläinlääkärikäynnit, rokotukset ja tasapainoinen ruokavalio ovat tärkeitä terveyden ylläpitämiseksi ja sairauksien ennaltaehkäisemiseksi.

Sairaudet

Siperiankissat ovat yleisesti ottaen terveitä ja vahvoja kissoja, mutta kuten kaikilla eläimillä, myös heillä voi esiintyä tiettyjä sairauksia ja terveysongelmia. On kuitenkin tärkeää huomata, että Siperiankissojen suhteellisen terveellinen luonne ja vahva perimä ovat auttaneet pitämään monet sairaudet kurissa. Alla on joitakin sairauksia ja terveysasioita, jotka Siperiankissat voivat joskus kohdata:

 1. Allergiat: Siperiankissoilla voi olla allergisia reaktioita tietyille ruoka-aineille tai ympäristötekijöille. Yleisimmät allergiat voivat aiheuttaa iho-ongelmia, kuten kutinaa ja punoitusta.
 2. Hammassairaudet: Kuten monilla kissoilla, myös Siperiankissoilla voi olla alttius hammassairauksille, kuten ientulehduksille ja hampaiden rappeutumiselle. Säännöllinen hammashoito on tärkeää näiden ongelmien ehkäisemiseksi.
 3. Munuaisongelmat: Munuaissairaudet voivat ilmetä ikääntyvillä kissoilla, mukaan lukien Siperiankissoilla. Säännölliset eläinlääkärintarkastukset voivat auttaa havaitsemaan mahdolliset munuaisongelmat varhaisessa vaiheessa.
 4. Sydänongelmat: Jotkut Siperiankissat voivat olla alttiita perinnöllisille sydänongelmille, kuten hypertrofiselle kardiomyopatialle. Tämä on tila, joka vaikuttaa sydämen lihakseen ja sen toimintaan.
 5. Diabetes: Diabetes voi vaikuttaa myös Siperiankissoihin, kuten muihinkin kissoihin. Se vaatii säännöllistä seurantaa ja hoitoa, johon voi kuulua insuliinin antaminen ja ruokavalion säätö.

On tärkeää, että Siperiankissojen omistajat pitävät säännöllisesti yhteyttä eläinlääkäriin ja noudattavat suositeltuja rokotus- ja terveydenhoitokäytäntöjä. Säännölliset terveystarkastukset auttavat havaitsemaan mahdolliset terveysongelmat varhaisessa vaiheessa, mikä mahdollistaa nopean reagoinnin ja hoidon aloittamisen. Lisäksi oikea ravitsemus, riittävä liikunta ja hyvä ympäristönhoito voivat auttaa pitämään Siperiankissat terveinä ja onnellisina.

Hoito

Siperiankissan hoitaminen vaatii huolellisuutta ja sitoutumista varmistaaksesi sen terveyden, hyvinvoinnin ja onnellisuuden. Tässä on muutamia hoito-ohjeita, jotka auttavat sinua pitämään Siperiankissasi terveenä ja onnellisena:

 1. Ravitsemus: Valitse korkealaatuinen kissanruoka, joka tarjoaa kaikki tarvittavat ravintoaineet. Ruoka tulisi olla tasapainossa ja vastata kissan iän, painon ja aktiivisuustason tarpeisiin. Muista myös tarjota tuoretta vettä aina saatavilla.
 2. Eläinlääkärikäynnit: Vie Siperiankissasi säännöllisesti eläinlääkärin tarkastukseen ja rokotuksiin. Tämä auttaa havaitsemaan mahdolliset terveysongelmat varhaisessa vaiheessa ja pitämään kissan rokotukset ajan tasalla.
 3. Turkinhoito: Siperiankissat tunnetaan paksusta ja tiheästä turkistaan. Harjaa kissasi turkkia säännöllisesti vähentääksesi karvanlähtöä ja estääksesi takkuja muodostumasta. Erityisesti keväällä ja syksyllä voi olla tarpeen harjata useammin, kun karvanlähtö on voimakkainta.
 4. Aktiviteetti: Tarjoa Siperiankissallesi mahdollisuuksia leikkiä ja liikkua. Ne nauttivat älyllisistä haasteista, joten tarjoa leluja ja aktiviteetteja, jotka pitävät heidän mielensä aktiivisena.
 5. Sosiaalisuus: Siperiankissat ovat ystävällisiä ja sosiaalisia, joten tarjoa heille riittävästi ihmiskontaktia ja vuorovaikutusta. Leiki heidän kanssaan, rapsuttele ja vietä aikaa yhdessä.
 6. Hygieniavälineet: Pidä kissan hiekkalaatikko puhtaana vaihtamalla hiekka säännöllisesti ja puhdistamalla laatikko. Tämä auttaa kissaa pysymään terveenä ja estää hajuja leviämästä.
 7. Kynsienhoito: Tarkista Siperiankissasi kynnet säännöllisesti ja tarvittaessa leikkaa ne. Tämä estää kynsien liiallisen kasvun ja auttaa välttämään mahdollisia kynsiongelmia.
 8. Ympäristön rikastaminen: Luo kissallesi stimuloiva ympäristö tarjoamalla kiipeilymahdollisuuksia, piilopaikkoja ja leikkimisvälineitä. Siperiankissat nauttivat monipuolisesta ympäristöstä, joka pitää heidän mielensä virkeänä.
 9. Rauhallinen ympäristö: Siperiankissat arvostavat rauhallista ympäristöä, jossa voivat tuntea olonsa turvalliseksi. Vältä äkillisiä muutoksia ja meluisia tilanteita, jotka voivat aiheuttaa stressiä.
 10. Rakkaus ja huolenpito: Antamalla Siperiankissallesi rakkautta, huolenpitoa ja huomiota, varmistat, että se on onnellinen ja tyytyväinen lemmikki. Tarjoa sille turvallinen ja rakastava koti, jossa se voi kukoistaa.

Muista, että jokainen kissa on yksilöllinen, joten voit tarvittaessa mukauttaa hoito-ohjeita vastaamaan juuri sinun Siperiankissasi tarpeita.

siperiankissa rotu

Värit

Siperiankissoja löytyy erilaisissa väreissä ja kuviointeina. Hyväksytyt värit vaihtelevat eri kattojärjestöjen mukaan, mutta yleisesti hyväksyttyjä värejä ovat esimerkiksi erilaiset tabby-kuviot, kilpikonna, sininen, musta, punainen ja valkoinen. Siperiankissan turkin väritys voi olla myös monivärinen tai harlekiinikuviolla koristeltu. Jokainen yksilö on ainutlaatuinen ulkonäöltään, ja värit voivat vaihdella yksilöittäin.

Hinta

Siperiankissan hinta voi vaihdella kasvattajasta, pentueen laadusta, sukutaulusta ja rodun tunnustuksista riippuen. Yleisesti ottaen Siperiankissat voivat olla hintavampia kuin jotkut muut kissarodut, johtuen niiden harvinaisuudesta ja alkuperäisyydestä. On tärkeää muistaa, että kissan hinta on vain yksi osa kustannuksia, jotka liittyvät kissan omistamiseen. Muita kustannuksia ovat esimerkiksi ruoka, tarvikkeet, eläinlääkärikäynnit ja mahdolliset lisäpalvelut.

Koko

Siperiankissa on keskikokoinen kissarotu, jolla on vahva ja lihaksikas rakenne. Uroskissat voivat olla suurempia kuin naaraskissat. Aikuisena Siperiankissan paino vaihtelee yleensä 4-7 kilogramman välillä. Ne ovat vankkarakenteisia ja vahvaliikkeisiä kissoja, joilla on hyvä tasapaino ja koordinaatio. Niiden koko ja voima heijastavat niiden alkuperää karuilta Siperian alueilta.

Historia

Siperiankissa, myös tunnettu nimellä Neva Masquerade, on kiehtova rotu, jolla on rikas historia ja alkuperä. Tämä mahtava kissa on peräisin Venäjältä, ja sen tarina juontaa juurensa kauas menneisyyteen. Siperiankissa on tunnettu erityisesti kauniista ulkonäöstään ja karheasta turkistaan, mutta sen historiassa on myös paljon mielenkiintoisia piirteitä.

Siperiankissan tarina ulottuu vuosisatojen taakse Venäjän upeisiin metsiin ja talonpoikien koteihin. Vaikka tarkka alkuperä ei ole täysin selvä, uskotaan että nämä kissat ovat olleet osa Venäjän maaseudun elämää jo pitkään. Ne ovat sopeutuneet kylmiin sääolosuhteisiin ja ankaruuteen, mikä on vaikuttanut niiden vahvaan ja kestävään luonteeseen.

Siperiankissat ovat aina olleet osa paikallista kulttuuria ja folklorea. Niitä on kuvattu perimätiedon ja tarinoiden osana, ja ne ovat saaneet erityisen paikan venäläisessä mytologiassa. Näitä kissoja on arvostettu niiden kyvystä metsästää ja pitää pieneläimet loitolla, mikä teki niistä tervetulleita vieraita maatiloille ja talonpoikien kodeille.

Virallinen rotustandardi Siperiankissoille vahvistettiin kuitenkin vasta myöhemmin. 1900-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa kasvattajat alkoivat kiinnostua näiden kissojen puhtaasta jalostuksesta ja rekisteröinnistä. Siperiankissojen rekisteröinti eri kissaliitoissa antoi rodulle tunnustusta, ja niiden kauneus ja persoonallisuus alkoivat saada ansaitsemaansa huomiota.

Yksi Siperiankissan erottuvista piirteistä on sen ”maski”, joka voi olla eriväristä kuin muu turkki. Tämä ominaisuus antaa sille nimen ”Neva Masquerade”. Siperiankissat ovat myös tunnettuja vahvasta luonteestaan – ne ovat älykkäitä, uteliaita ja ystävällisiä kumppaneita, jotka muodostavat syvän siteen perheensä kanssa.

Nykyään Siperiankissat ovat kansainvälisesti tunnustettu rotu, ja niitä arvostetaan ympäri maailmaa niiden kauneuden, vahvan terveyden ja rakastavan luonteen ansiosta. Vaikka ne ovat säilyttäneet juurensa Venäjän historiassa, ne ovat myös löytäneet paikkansa modernissa lemmikkikissamaailmassa, tuoden mukanaan ripauksen venäläistä mystiikkaa ja eleganssia koteihin ympäri maailmaa.

Tiivistelmä

Siperiankissa on kaunis ja vahva kissarotu, joka hurmaa omistajansa ainutlaatuisella ulkonäöllään ja luonteellaan. Sen rauhallinen ja älykäs luonne tekee siitä ihanteellisen lemmikin perheille ja yksinäisille. Siperiankissa on yleisesti terve rotu, mutta säännölliset terveydenhuollon toimenpiteet ovat tärkeitä sen hyvinvoinnin varmistamiseksi. Turkki tarvitsee säännöllistä hoitoa ja ravitsemuksen tulisi olla tasapainoista. Siperiankissojen värit vaihtelevat, ja jokainen yksilö on ainutlaatuinen ulkonäöltään. Rotu voi olla hintavampi, mutta se on investointi kauneuteen ja laatuun. Siperiankissan alkuperäinen historia ja perintö lisäävät sen viehätysvoimaa ja kiinnostavuutta. Olitpa jo ylpeä Siperiankissan omistaja tai harkitset sen hankkimista, tämä kissarotu tarjoaa kauneutta, voimaa ja rakkautta elämääsi.

Jaa tietoa

sUOSITUIMMAT KISSARODUT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Recent comments