Maine Coon

Maine Coon on kissarotu, joka hurmaa omistajansa majesteettisella ulkonäöllään, ystävällisellä luonteellaan ja rakastettavalla käytöksellään. Tämä suurikokoinen ja vaikuttava rotu on peräisin Yhdysvalloista ja on yksi maailman suosituimmista kissaroduista. Maine Coonin erottuvat piirteet, kuten pitkä turkki, tuuhea harjas ja korkeat korvat, tekevät siitä todellisen kaunottaren kissamaailmassa.

Tässä artikkelissa syvennymme Maine Coon -kissarodun maailmaan ja tutustumme sen luonteeseen, elinikään, sairauksiin, hoitoon, väreihin, hintaan, kokoon, historiaan ja tiivistelmään. Riippumatta siitä, oletko jo Maine Coonin ylpeä omistaja tai harkitset sen hankkimista, tämä artikkeli tarjoaa sinulle tärkeää tietoa tästä lumoavasta kissarodusta.

maine coon

Perustiedot

Elinikä9-15 vuotta
Pituus75-100 cm
Paino4-10 kg
AlkuperäYhdysvallat
Hinta700-1100€

Analyysi

Pyhä Birma:Arvio:
Naukuminen4/5
Älykkyys4/5
Leikkisyys4/5
Terveys3/5
Karvanlähtö4/5
Perherakkaus3/5
Lapsiystävällisyys5/5
Vieraanvaraisuus2/5
Hoidettavuus4/5
Lemmikkiystävällisyys5/5

Luonne

Maine Coon -kissat ovat tunnettuja niiden erottuvasta ja miellyttävästä luonteesta. Ne ovat ystävällisiä, älykkäitä ja sosiaalisia kissoja, jotka usein muodostavat vahvan siteen omistajiinsa. Niiden käyttäytyminen ja luonne tekevät niistä suosittuja lemmikkejä monissa perheissä.

Yksi Maine Coonien erityispiirteistä on niiden suuri koko ja voimakas rakenne, mutta tästä huolimatta ne ovat yleensä lempeitä ja rauhallisia. Ne ovat harvoin aggressiivisia ja voivat sopeutua hyvin monenlaisiin ympäristöihin ja perheisiin. Maine Coonit ovat usein kuin suuria nallekarhuja, jotka nauttivat läheisyydestä ja hellyydestä.

Nämä kissat ovat älykkäitä ja uteliaita, mikä tekee niistä erinomaisia leikkikavereita ja oppijoita. Ne voivat oppia erilaisia temppuja ja ovat usein kiinnostuneita interaktiivisista leluista ja aivopeleistä. Maine Coonit ovat myös sosiaalisia kissoja, jotka voivat tulla hyvin toimeen ihmisten lisäksi myös muiden lemmikkien, kuten koirien ja muiden kissojen, kanssa.

Vaikka Maine Coon -kissat ovat yleensä leikkisiä ja aktiivisia, ne voivat myös viettää aikaa rauhallisesti ja nauttia rennosta oleilusta. Ne ovat hyviä ”sohvakissoja”, jotka voivat viettää aikaa omistajiensa vierellä rentoutuen ja nauttien seurasta.

Kuten monilla kissoilla, myös Maine Coon -kissoilla voi olla omia persoonallisia piirteitään. Jotkut voivat olla puheliaampia ja ”puhua” omistajilleen erilaisilla äänillä, kun taas toiset voivat olla hieman ujomempia mutta yhtä läheisyyttä kaipaavia.

Kaiken kaikkiaan Maine Coon -kissojen luonne tekee niistä erinomaisia lemmikkejä monenlaisille perheille ja yksilöille. Niiden yhdistelmä älykkyyttä, ystävällisyyttä ja leikkisyyttä tekee niistä erityisen suosittuja ja rakastettuja kotikissoja.

Elinikä

Maine Coon -kissoilla on yleensä pitkä elinikä, ja ne voivat elää jopa 12–15 vuotta tai pidempäänkin hyvällä hoidolla. Hyvät elinolosuhteet, tasapainoinen ruokavalio ja säännölliset eläinlääkärintarkastukset ovat avainasemassa Maine Coonin terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Kuten kaikki kissarodut, Maine Coonit voivat altistua tiettyjen perinnöllisten sairauksien riskille, joten säännölliset terveystarkastukset ovat erittäin tärkeitä.

Sairaudet

Vaikka Maine Coon -kissat ovat yleisesti ottaen terveitä ja vahvoja kissoja, kuten kaikki eläimet, nekin voivat altistua erilaisille terveysongelmille. Tässä on joitakin Maine Coon -kissoille tyypillisiä sairauksia ja terveysongelmia:

 1. Hypertrofinen kardiomyopatia (HCM): Tämä on yleinen sydänsairaus Maine Coon -kissoilla ja monilla muillakin roduilla. Se on perinnöllinen sairaus, joka johtaa sydämen lihaksen paksuuntumiseen ja toiminnan heikkenemiseen. Säännölliset eläinlääkärintarkastukset voivat auttaa havaitsemaan HCM:n varhaisessa vaiheessa.
 2. Lonkkavika (lonkkadysplasia): Maine Coon -kissat voivat altistua lonkkavioille, joissa lonkan nivel ei kehity normaalisti. Tämä voi aiheuttaa nivelrikon ja liikkumisvaikeuksia.
 3. Polvikierukkavamma: Polvikierukka voi revennyt tai vaurioitunut ligamentti polvessa, mikä aiheuttaa ontumista ja kipua.
 4. Ihosairaudet: Pitkä ja tiheä turkki voi altistaa Maine Coonit erilaisille ihosairauksille ja iho-ongelmille, kuten kutinalle, allergioille ja hilseilylle.
 5. Munuaissairaudet: Munuaissairaudet ovat yleisiä vanhemmilla kissoilla, mukaan lukien Maine Coonit. Säännölliset veri- ja virtsakokeet voivat auttaa havaitsemaan mahdolliset munuaissairaudet varhaisessa vaiheessa.
 6. Dental Issues: Pitkät leuat ja suuret hampaat voivat altistaa Maine Coonit hammassairauksille ja plakin kertymiselle. Säännöllinen hammaslääkärintarkastus ja hyvä suuhygienia ovat tärkeitä.
 7. Gingiviitti: Gingiviitti on ientulehdus, joka voi johtua huonosta suuhygieniasta. Se voi aiheuttaa kipua ja epämukavuutta kissalle.
 8. Tartuntataudit: Kuten kaikki kissat, myös Maine Coonit voivat altistua erilaisille tartuntataudeille, kuten kissan leukemiavirus (FeLV) ja kissan immuunikatovirus (FIV). Näiden tartuntatautien leviämisen estämiseksi on tärkeää pitää kissa sisätiloissa ja rokottaa se asianmukaisesti.

On tärkeää huolehtia Maine Coon -kissasi säännöllisistä eläinlääkärintarkastuksista ja antaa sille terveellinen ruokavalio, liikuntaa sekä turvallinen ja stressitön ympäristö. Varhainen sairauksien havaitseminen ja hoitaminen voi auttaa kissaa elämään pitkän ja terveen elämän.

Hoito

Maine Coon -kissan hoitaminen vaatii huolenpitoa ja tiettyjä erityistoimenpiteitä niiden koon, pitkän turkin ja aktiivisen luonteen vuoksi. Tässä on muutamia hoito-ohjeita, jotka voivat auttaa pitämään Maine Coon -kissasi terveenä ja onnellisena:

 1. Turkin hoito: Maine Coonin pitkä ja tiheä turkki vaatii säännöllistä harjausta. Harjaa kissaasi vähintään muutaman kerran viikossa poistaaksesi takkuja ja estääksesi turkin takertumista. Erityisesti talvikuukausina turkinhoito saattaa vaatia tiheämpää harjaamista.
 2. Ruokavalio: Tarjoa laadukasta kissanruokaa, joka vastaa Maine Coonin ravitsemuksellisia tarpeita. Kiinnitä erityistä huomiota proteiinin saantiin, sillä nämä kissat ovat aktiivisia ja voivat tarvita enemmän proteiinia lihasten ylläpitämiseksi.
 3. Liikunta: Maine Coonit ovat leikkisiä ja aktiivisia kissoja. Tarjoa niille mahdollisuuksia leikkiä ja liikkua päivittäin. Leikkikaluja ja raapimapuita voidaan käyttää stimuloimaan niiden mieltä ja tarjoamaan liikuntaa.
 4. Hygienia: Pidä huolta kissojen hygieniasta leikkaamalla kynnet säännöllisesti ja tarkistamalla korvat ja silmät. Puhdista silmät ja korvat tarvittaessa pehmeällä liinalla tai pumpulipuikolla.
 5. Eläinlääkärikäynnit: Varmista säännölliset eläinlääkärintarkastukset ja rokotukset. Maine Coonit ovat alttiita joillekin terveysongelmille, kuten sydänsairauksille ja lonkkavioille, joten ajoittain tehtävät tarkastukset ovat tärkeitä.
 6. Sosiaalisuus: Maine Coonit ovat yleensä sosiaalisia kissoja, jotka nauttivat ihmisen seurasta. Vietä aikaa kissan kanssa leikkien ja hellitellen, jotta se pysyy onnellisena ja tyytyväisenä.
 7. Turvallisuus: Pidä koti turvallisena kissalle. Varmista, että ikkunat ja parvekkeet ovat turvallisesti suljettuja, jotta kissa ei pääse ulos tai altistu vaaroille.
 8. Vesipisteet: Maine Coonit voivat olla kiinnostuneita vedestä. Tarjoa niille mahdollisuus juoda raikasta vettä useista vesipisteistä, esimerkiksi juomakupista ja virtaavasta vedestä.
 9. Stressin välttäminen: Maine Coonit voivat olla herkkiä stressille. Vältä muutoksia ympäristössä aina kun mahdollista ja tarjoa rauhallisia paikkoja, joissa kissa voi vetäytyä.
 10. Rakkaus ja huolenpito: Kuten kaikki kissat, Maine Coonit tarvitsevat rakkautta, huolenpitoa ja positiivista vuorovaikutusta omistajiltaan. Vietä aikaa kissan kanssa ja rakenna vahva side sen kanssa.

Nämä ohjeet auttavat varmistamaan, että Maine Coon -kissasi elää terveenä ja onnellisena pitkän ja täyttävän elämän. Muista, että jokainen kissa on yksilö, joten tarkkaile sen tarpeita ja mukauta hoitotapoja sen mukaan.

maine coon rotu

Värit

Maine Coon -kissarotu tarjoaa laajan valikoiman värejä ja kuviointeja. Maine Coonin värejä voivat olla esimerkiksi ruskea, musta, sininen, punainen, kilpikonna ja monia muita. Nämä värit voivat esiintyä erilaisina kuviointityyppeinä, kuten tabby, tortie ja solid. Jokainen Maine Coon on ainutlaatuinen ulkonäöltään, ja niiden väritys voi vaihdella yksilöittäin.

Hinta

Maine Coon -kissat voivat olla hintavampia kuin jotkut muut kissarodut. Hinta voi vaihdella kasvattajasta, pentueen laadusta, sukutaulusta ja rotunäyttelymenestyksestä riippuen. On tärkeää muistaa, että kissan hinta on vain yksi osa kustannuksista, jotka liittyvät kissan omistamiseen. Muita kustannuksia ovat esimerkiksi ruoka, eläinlääkärikäynnit, tarvikkeet ja mahdolliset lisäpalvelut.

Koko

Maine Coon on yksi suurimmista kissaroduista, ja sillä on vaikuttava koko. Aikuinen Maine Coon voi painaa 5-11 kilogrammaa, ja uroksilla voi olla vieläkin suurempi koko kuin naaraspuolisilla yksilöillä. Ne ovat pitkäjalkaisia ja vahvaliikkeisiä kissoja, jotka näyttävät majesteettisilta ja ylväiltä. Maine Coonin suuret korvat korostavat sen ulkonäköä ja antavat sille hurmaavan ilmeen.

Historia

Maine Coon on yksi maailman suurimmista ja vaikuttavimmista kotikissoista, ja sillä on mielenkiintoinen historia. Tämä rotu on saanut alkunsa Yhdysvalloissa ja siihen liittyy monia mielenkiintoisia tarinoita sen alkuperästä.

Maine Coon -kissojen alkuperästä on useita teorioita. Yksi yleisimmin hyväksytyistä tarinoista kertoo siitä, kuinka nämä kissat kehittyivät luonnollisesti Pohjois-Amerikan koillisosassa, erityisesti Mainen osavaltiossa. Uskotaan, että nämä kissat ovat saattaneet olla alun perin sekoitus kotikissoja, jotka saapuivat maahan purjealuksilla, sekä villikissoja. Toisen teorian mukaan Maine Coonit ovat peräisin siirtolaisten tuomista pitkäkarvaisista kissoista, jotka risteytyivät paikallisten villikissojen kanssa.

Rasistandardin mukaan Maine Coon -kissat ovat suuria, voimakkaita ja vahvoja, mutta samalla ystävällisiä ja älykkäitä. Ne ovat tunnettuja erityisesti pitkästä, tuuheasta turkistaan, suurista korvistaan ja pitkistä hännistään. Maine Coonien uskotaan sopeutuneen Pohjois-Amerikan kylmiin olosuhteisiin, mikä selittää niiden paksun turkin ja suuret tassut, jotka toimivat kuin lumikengät.

Maine Coon -kissojen suosio kasvoi nopeasti 1800-luvun loppupuolella, ja ne saavuttivat mainetta näyttelykissoina. Ne olivat erityisen suosittuja Yhdysvalloissa ja ne osallistuivat usein kissojenäyttelyihin. Rotu oli suosionsa huipulla 1900-luvun alkupuolella, mutta myöhemmin sen suosio laski muiden rotujen, kuten persialaisten ja siamilaisten, nousun myötä.

Onneksi Maine Coon -rotu ei kuitenkaan kadonnut kokonaan. Rotuharrastajat ja kasvattajat sitoutuivat säilyttämään näiden kissojen alkuperäisen ominaisuudet ja jalostivat niitä huolellisesti. 1960-luvulla rotu sai uutta suosiota ja tunnustusta, ja se on sittemmin noussut yhdeksi suosituimmista kotikissaroduista monissa maissa ympäri maailmaa.

Maine Coon -kissat ovat tunnettuja ystävällisestä ja leikkisästä luonteestaan. Ne ovat usein hyviä perheen lemmikkejä, jotka tulevat hyvin toimeen lasten ja muiden eläinten kanssa. Niillä on taipumus olla älykkäitä ja sosiaalisia, mikä tekee niistä suosittuja valintoja lemmikkikissoiksi.

Kaiken kaikkiaan Maine Coon -kissan historia on rikas ja monipuolinen, ja se on jättänyt jälkensä sekä kissaharrastajien että lemmikkien ystävien sydämiin ympäri maailmaa.

Tiivistelmä

Maine Coon on kissarotu, joka valloittaa sydämet ympäri maailmaa. Sen ystävällinen luonne, pitkä turkki, suuret korvat ja vaikuttava koko tekevät siitä ainutlaatuisen ja lumoavan kissan. Maine Coonit ovat älykkäitä, leikkisiä ja sopivat hyvin perheille ja muille lemmikkien kanssa. Vaikka sillä voi olla joitain perinnöllisiä sairauksia, useimmat Maine Coonit elävät terveinä ja aktiivisina elämiä pitkän eliniän ajan.

Maine Coonin hoito sisältää säännöllistä turkinhoitoa, kynsien leikkausta ja korvien puhdistusta. Tasapainoinen ruokavalio ja terveydenhuolto edistävät sen hyvinvointia. Maine Coonin väreissä ja kuviointeissa on runsaasti valinnanvaraa, ja jokainen yksilö on ainutlaatuinen ulkonäöltään. Vaikka Maine Coon voi olla hintavampi rotu, se on investointi upeaan ja rakastettavaan kumppaniin.

Maine Coonin historia on mielenkiintoinen ja kiehtova sekoitus legendoja ja faktoja. Sen alkuperä ja kehitys liittyvät Amerikan mantereen karuihin olosuhteisiin ja mahdollisiin risteytyksiin eri kissarotujen välillä. Nykyään Maine Coon on arvostettu ja tunnustettu kissarotu, joka on suosittu niin kotieläimenä kuin näyttelyissäkin.

Maine Coon on kissarotu, joka tarjoaa yhdistelmän majesteettista ulkonäköä ja rakastettavaa luonnetta. Sen suuri koko, pitkä turkki ja ystävällinen luonne tekevät siitä ainutlaatuisen ja suositun valinnan kissanystäville. Sen historia ja kehitys tarjoavat mielenkiintoisen tarinan, ja sen terveys, hoito, värit, koko ja hinta antavat tärkeitä näkökulmia rotuun tutustuville.

Olipa sinulla jo Maine Coon -kissa tai harkitset sen hankkimista, tämä artikkeli tarjoaa arvokasta tietoa tästä lumoavasta kissarodusta. Maine Coon on kumppani, joka tuo iloa, rakkautta ja kauneutta kotiisi. Huolellinen hoito, rakkaus ja huomiointi varmistavat, että Maine Coon voi nauttia pitkästä ja onnellisesta elämästä kanssasi.

Jaa tietoa

sUOSITUIMMAT KISSARODUT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Recent comments