Burma

Burma on kisarotu, joka tunnetaan elegantista ulkonäöstään, leikkisästä luonteestaan ja syvästä kiintymyksestään omistajaansa kohtaan. Tässä laajassa artikkelissa tutustumme burmaan tarkemmin, käsitellen kattavasti sen luonnetta ja käyttäytymistä, elinikää, terveyttä ja sairauksia, hoitoa, värimuunnoksia, hintaluokkaa, kokoa, millaiselle ihmiselle rotu sopii, historiaa ja teemme lopuksi yhteenvedon tästä rakastetusta kissasta.

Burma kissarotu

Luonne ja käyttäytyminen

Burma on lempeä, kiintyväinen ja seurallinen kissarotu. Se tunnetaan kaikesta huolimatta myös leikkisästä ja uteliaasta luonteestaan. Burmat ovat usein aktiivisia ja nauttivat leikeistä, mutta samalla ne ovat mielellään mukana myös omistajansa rauhallisissa hetkissä. Ne ovat älykkäitä ja oppivaisia, ja voivat tulla hyvin toimeen sekä ihmisten että muiden eläinten kanssa.

Elinikä

Burman elinikä vaihtelee yleensä noin 12–16 vuoden välillä. Huolellisella hoidolla ja terveellisellä elämäntavalla kissa voi elää pidempäänkin.

Terveys ja sairaudet

Yleisesti ottaen burmat ovat terveitä kissoja, mutta kuten kaikilla roduilla, heilläkin voi olla alttius tietyille perinnöllisille sairauksille, kuten hengitystiesairauksille ja sydänvaivoille. Säännölliset eläinlääkärintarkastukset, rokotukset ja terveellinen ruokavalio ovat tärkeitä burman hyvinvoinnille.

Hoito

Burman tiivis, lyhyt turkki vaatii vähän hoitoa. Satunnainen harjaus pitää turkin kiiltävänä ja ehkäisee takkujen muodostumista. Säännöllinen hampaiden ja kynsien hoito sekä silmien ja korvien tarkastus ovat olennainen osa burman hyvinvointia.

Värit

Burman perusväri on lämmin sable, mutta rotusta löytyy myös muita värimuunnoksia, kuten sinistä, suklaata, lilaa ja kermaa. Turkki on yleensä yhtä väriä, mutta vatsapuolella voi olla hieman vaaleampaa sävyä.

Hinta

Burman hinta vaihtelee kasvattajasta, värimuunnoksesta ja laadusta riippuen. Laadukkaat ja rekisteröidyt pennut voivat olla hintavampia.

Koko

Burma on keskikokoinen kissa, jonka vartalo on lihaksikas ja sopusuhtainen. Ne ovat elegantteja ja sulavalinjaisia kissoja.

Millaiselle ihmiselle sopii

Burma sopii omistajalle, joka voi tarjota sille paljon huomiota ja rakkautta. Se on hyvä valinta perheille ja yksittäisille henkilöille, jotka kaipaavat seurallista ja leikkisää kissakumppania.

Historia

Burma on alkuperältään peräisin Myanmarista, entisestä Burmasta, ja sillä on pitkä historia. Se liitetään buddhalaisuuteen ja kunnioitetaan maassa pyhänä kissana. Rotu levisi muualle maailmaan vasta myöhemmin.

Yhteenveto

Burma on suloinen ja seurallinen kissarotu, joka tuo iloa ja lämpöä omistajansa elämään. Säännöllinen hoito, laadukas ravinto ja rakastava huolenpito takaavat burman onnellisen ja terveen elämän. Sen lempeä luonne tekee siitä ihanteellisen kumppanin niin perheille kuin yksittäisille henkilöillekin.

Jaa tietoa

sUOSITUIMMAT KISSARODUT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Recent comments